mata duitan

Tuesday, March 23, 2010

sex education in school

i do agree.

how about you?

p/s: it is weird when those girls willing to carry the baby for the whole 9 months but immediately killed them when they were born. what were they thinking? sad.

6 comments:

fabulous.farah said...

setuju..tapi kene yang effective..kalau setakat biasa2 buang masa

mungkin budak perempuan tu dah try macam-macam nk gugurkan, tapi gagal..

kalau nak gugurkan cara betul of cos memerlukan duit. budak sekolah mana nak cr duit

ederq said...

farah: kan. kena plan betul2.

i bukan nak suruh dia gugur. tapi bila dah pregnant, they should have plan. kalau taknak baby ni, plan la dari awl nak bagi sapa.
entah la. sedih ah.

meezameez said...

saya setuju juga!

kenapa la mereka bersusah susah mengandung kalau memang dh taknak baby? sangat pelik hairan ajaib kenapa mereka boleh terpikir nak buat baby cenggitu. tak de rasa sayang langsung kt anak sendiri? sian baby...

AZIZAN & HAFIZAH said...

nak buat subjek baru ke?
bagi aku tak payah...
byk sgt ke silibus nye?
apsal tak masukkan saja silibis tu dalam subjek sediaada.....

contohnya yg islam...masuk dlm pendidikan islam...

bukan islam...pendidikan moral...

ederq said...

meeza: tu ah. kesian gila. kalau kt overseas, bila unplanned pregnancy mmg dorang dah ada plan nak wat apa. so xde la buang2. tp dorang tu melampau ah kan. terlanjur pregnant pon apa ada hal. huhu

pijah: ha kalau mcm tu pun good idea! tp aku rasa org kita ni takut sgt bila ckp sex education. bukan nak ajar cara2 buat pun. huhu

Mira said...

semua ni kite dah belajar masa sekolah dulu..

masa belajar sains, dlm pendidikan agama islam pun ada...seingt aku dlm biology siap belajar cara2 utk mencegah kehamilan lagi.

hmm, skrg ni patut kena tekankan, SEKS SBLM KAWIN ADALAH HARAM.