mata duitan

Monday, March 15, 2010

termenjadi penlupa

jumped from the bed at 0615 this morning. feeling lazy as usual. and ariff seeing me kelam kabut told me not to prepare his breakfast if time is not willing. fewh lega i. have no mood for work today. still tired.

i fed jebon. mandi2. siap2. made him milo je. thanks ada cereal tapi susu dah abis pulakkkk. then found out jebon koyakkan plastik sampah yang ada tahi ikan bilis. haihhh i baru mopped the floor yesterday kan jebonn. kan jebon nampak kak long mop tertonggeng2. hiissshhh. marah pun dia buat muka seposen je. lemahhh. i sapu2 sambil bising kat jebon tapi dia lentok2. dok kat table top. eiii.

instead marah jebon i bising hubby sebab tak buang sampah walhal i already told him last night. heheh kesian sayang.

then i blur2 malas2 drive. rasa macam tinggal something. dan yaaaa! i am wearing my roxy flip flop je. selipar jepunnn! and gelabah my heels semuaaaaa kat shoe rack. i usually will have few pairs dalam kereta. tapi disebabkan abah drove chacha yesterday. i angkutlah semua keluar coz nanti dia bising.

inilah padahnya abah! sebab tu kak long letak kasut dalam kereta! kan dah pakai selipar jepunnnn! see i do things for reason okay! heheh

i called olynn asked her to bring extra pair for me. nasiblah baikkkk dia bawak. hehehe thank you darling!

and guess what. hubby left his watch, mobile phone and wallet too.

apa nak jadi laki bini ni??

9 comments:

fabulous.farah said...

lorr...caner tuh..nak call pon cboleh..fon tetinggal jugak..pekej tuh..semua benda penting tinggal

ederq said...

tau xpe haha tp ni bukan 1st time dia tetinggal. mmm

sophisticated bridezilla said...

aiyoh, what a day ek! hehe shoes in car, sy sgt setujuk. i have few pairs in my bonet - wih reason, the same reason like u hv. hehe senangkan kalo ade spare in the car.

ederq said...

lynda: yep mmg! tp tu la selalu kena marah dgn org lain yg nak naikkereta i sebab kasuuuutt di mana2. haha

That's so Jaja said...

cian jebon kena marah....

meezameez said...

hahah! ape ni laki bini pelupa nih :p
tadi aku nampak kau! kete kau kan? JJX itu? aku nak g keje, kau mau pulang ke rumah hihi.. best ok pulang umah awal, boleh rehat2 awal. syokkkkkk!

ederq said...

that's so jaja: hehe kdg2 mmg kena marah sket. tp dia suka je buat muka simpati. lemah terus tak jadi nak marah. hehe

meeza: haha! tatau la kenapa weh. kelakar betul. JJX tu abang arep lah beb. aku BHK. hehe. aku slalu smpi awl sket dr abg arep. eh tiba2 kenapa abg arep.

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

Haha..sian jebonn jadi mangsa..
sama mcm chimey..main plastik sampahh..gerammm...

abg arep terkena penlupa kak ederq la tu..hehehe..

ederq said...

bkn dia jadi mangsa pg. kak edeq yg kena sapu ni ha jadi mangsa tauu. hehe.
tak kak edeq yg terkena penlupa abg arep