mata duitan

Monday, March 29, 2010

of the wedding gathering :)

hebat! itulah dia kata2 untuk describe last saturday's event! diah and friends! u all memang hebat okay kerana berjaya organize event itu dengan jayanya. clap clap clappp

okay marilah kita review tentang event itu.

kan mula2 i tak jadi buka booth lepas tu jadi kan. last minute i tanya diah, boleh lagi ke kalau nak amek 1 table. memang saja2 gatal je nak buka booth. barang i tak banyak pun. dah la tak dikenali pun. haha!

tapi fikir2 macam besh je kan jual2. pulak tu kawan2 i yang rupawan sudah bermurah hati nak teman i kat booth. so i asked meeza nak takk. dia lagilah excited.

makanya we all collect barang2 kawan2 yang nak rent out and for sale jugak. macam ah gamble ah. saja have fun. saja nak rasa macam mana ada booth. hehe.

ariff dah gelak2kan je. cakap alah orang bukan kenal awak. awak tak banyak barang. bla bla. heyyy i just want to have fun lahhhh. kan tak pernah booth. hehe. maka dia pun layankan ajelah. jadi encik supir. encik angkat barang.

tiba2 barang banyakkk. terpaksa pinjam mpv bapa. serious kelakar dan poyo haha.

sampai2 kat atas je termengah2 bawak barang panjat tangga terdengar diah si cantik cakapp iedaaaaaa. fewh lega i dah jumpa orang yang kenal i.

susun2 barang. gulp barang banyakk tak reti nak susun. staffs (haha) pun blur2. dan tibalah mummy yaya and family to the rescue! dia yang susun2 barang2. hehe thanx yayayayayay! amal pun ada. alahhh comel la amal nii. gerammmmmmmmmmmmmmm

amal comel bersama mummy comel

nanti i update semua barang2 yang available for rent ok. nanti i collect gambar2 n u all boleh la tengok. mana tau ada yang nak sewa. yang pasti semua murah2 saja.

amal: aunty mai, amal nak jadi flower boy boleh? hihi
yes, that bakul is for rent. :p

the bossy boss with whining staffs ha ha ha

dan sah2 orang tak kenal pun i. haha! orang tanya, u blogger ke? i said, aah tapi tak glamour. haha!

dan i say hi jugak kat few bloggers yang i pernah contact thru email / komen blog dorang. yang i jadi silent reader je macam alamak malunyaaa nak say hi. pensegan sungguh perempuan ini ya.

pelempangggg segan kononnnnn.

jeles mai sempat pegi sopin baju rm20! kenapa kita tak pergi beli eyinnnn? huhu

my booth was next to WLT. she is a very friendly lady. nanti kalau your friend mas nak datang try my dress, datang la sekali ya! :)

with WLT

dan fadd my ex schoolmate selama 4 bulan hehe. masak nasi dagang. setap lah! buat catering lagi! perghhh dasattttt

dan anil itu sungguh comel. macam baby lah dia. bubbly some more. too bad tak sempat amik gambar together.

nariko perutnya sungguh comel. dan eyin perasan dia rupa2nya ex UM. 1 faculty lak tu. :p

nad, from ole2 manis. brg2 dia semuaaa comel lah. geramm. good luck for your coming wedding ok!

dan lea and her baby nia. alaaa i suka lahhh tengok baby dia kat blog dia. sekali dapat kisssssss nia. awww comelnyaaa. nanti kalau i pregnant nak tengok gambar nia hari2. haha!

dan last but not least. diah. makin slim dan cun je dia. tapi busy betul beliau. nak ambil gambar pun kena take turn. haha! diah kek coklat tu setap! nyummmm

gambar curik dari marryme :p
lihat perbezaan muka diah n muka kita orang yang kusam! haha

ya mari makan kekkkkk

kan they all ada event ke games ke apa kt pelamin rass wedding tu. maybe sebab booth kita org dekat tepi, near entrance. so macam tak perasan sangat lah apa yang terjadi.

baiklah rasa itu jela kot nak cerita. tapi kan. honestly tak pernah pun terfikir sebelum ni nak join bloggers gathering. hehe.

tq to organizers yang hebat! bravo!

tq to all yang sudi jugak singgah booth kita orang! appreciate sangat2.

again, thanx to hubby and friends yang tolong i. yin, mai n yaya i love youuu. orang tu siap amek MC nak temankan i. alololo so sweet. dan hasil jualan sudah dikongsi ya semasa dinner. haha!

penaaattttt

b kata i terbongkang depan tv masa sampai rumah, tidur pastu ada senyum2. ish tipu tak percayaaaa! tapi memang penat ah.

b please jgn buat muka bosan okayyy :p
i love youuuu

16 comments:

A W E E N N Y E said...

tiap kali nak tegur akak je, akak tgh ckp dgn org lain..aduh.bleh blk je mcm tu without meeting u setelah pnat jalan2 d situ=(

ederq said...

laaa yeke aween. soryyyy tak perasan la syg. patot aween cuit je kite. :p

dialicious said...

ieda!bestnye review ni..sampai i boleh terbayangkan betapa bestnye majlis tu..hahaha..sbb i x sempat rasa!pasni kene amek event planner kot!;p
i was happy 2cu and ur frens..tp xsempat berkenalan dgn dorg..xperla next time..
booth laku mmgla kusam berbanding i yg xpenah ade kt booth lnsg!hahaha..glad u guys had fun..tq!

ederq said...

haha mmg besh la diah. terer okay u all! haa laku ke masalahnya? hahahha. yes we had fun! sronokkkk

Xylene said...

I was there..I drop by at your booth the other day ehehhee.. bz betul you aritu.. tak sempat nak say hello2u..sembang2 ngn meeza je anyhow.. I'm happy to be there too!!

*HI..wave2!

xylene said...

*ooppss sorry.. i say Hi to one of your fren yg pkai bju biru tu.. hehehe..sorry... can't recall her name. *blushing sorry
=)
kem salam kat dia.. hikhik

ederq said...

xylene: yes i remember u dear. oh yes that was mai. hehe. tq tau sudi jugakk singgah booth kite org yg tak seberapa. ececehh. :p

susudalambotol said...

oo. awak! hai hai! :)

ederq said...

hi hidd!!

diah: lupa nak cakap! yesss u shud be an event planner. hehe

azira.arif said...

hi ieda...oh ur hubby pun dtg jugak eh..spoting eh dia..very suportive to her wife..thnx iedaa for sharing the info bout BALI..

ederq said...

azira: hehe dtg tapi dia gelak2kan je banyak. :p
ok not a problem dear. have fun nanti ya!

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

demotttt nye dia..hahahha... :D

ederq said...

fine finee
T________T

meezameez said...

jeles ok :(

part bergambar tu plg la jeles. besttttt dpt gamba2!!!!!

walopon baju xde org sewa akan tetapi pasti sronok punye ada kt booth. hish, rugi rugi!

Lea Shmea said...

hehe kalau tgk pic nia hari2 nanti takut dpt baby lasak mcm nia. :D

ederq said...

meeza: teruskan jeles teruskan. haha!
pasal baju tu, itula sbb xleh alter kan. huhu

lea: haha nia lasak ke? takpe anak lasak anak pintar! hehe