mata duitan

Wednesday, March 10, 2010

yay or nay

jebon sekarang asik kuar rumah merayau. balik comot2. letih. gaduh dengan kucing lain.

he still manja with me. but this morning i left home without seeing him. selalu pagi2 dah lapa. oh yes, semalam pukul berapa tak tau dia kejut us for makan. but we were so tired that ariff just letak dia kat depan pintu. tak bagi makan. lagipon dah bagi makan dah before tidur. haih jebon ni. majuk ke tak balik pagi tadi? ke pegi cari awek?

makes me thinking. should i neuter him?

i know there are a lot of people doing that for obvious reasons lah. but am not sure whether to do it or not with jebon.

at some point i feel to castrate him is a disrespect to his needs. but at some point cant help agreeing this may help and protect him. and some other debates that i dont want to write now lah kan.

mmmh. buat ke tak buat ke tak. what do u think?

6 comments:

fabulous.farah said...

i tak suke sangat ucing tapi kesian nye nak baut. tapi kalau baca-baca baek buat dr tak buat.

fabulous.farah said...

i tak suke sangat ucing tapi kesian nye nak baut. tapi kalau baca-baca baek buat dr tak buat.

d.O.n.A.t said...

aku penah buat tapi tak lama kucen aku mati.. mati eksiden la tapinye..

kucen yg dibela housemate aku.. yg jantan jd kurus sbb kemurungan (doc yg ckp) sbb yg betina kena kasi.. kena cari makan luar la..

balik rumah je comot2.. asik gado ngan kucen lain..

ederq said...

farah: tula kesian lah. tp mcm nk buat sbb nk bg dia dok diam2 kt umah xcari awek. huhu

azza: ha tu la yg aku tkt dia depress je. dia kuar gado2 tu pon bukan dapat pon aweknya. bukan berani sgt pon berlawan. manja lebih. kalau bergadoh dlm rumah je dia berani sbb dia tauada org back up dia. huhu. keliruu

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

kak ederq jgn buat..casey pun merana..sian dia..papa dia pun nangis..ade orang kata dosa sbb mcm seksa binatang..ntahlaa..
tp jebon jantan kan..xneuter pun xpe la kott..

ederq said...

sbb dia suka kuar cari gado dgn kucing liar. kang mcm2 penyakit lak dia bwk. skrg dia da kurus. bz gado n mengurat. huhuh