mata duitan

Monday, April 12, 2010

ganti puasa

korang! korang dah abis ganti ke? apa? dah? bagusnya engkorang. tepuk2!

ni dah bulan 4 ya. aku niii. puasa lagi 6 hari tak ganti. cis selama lepas puasa tahun lepas baru ganti 2 hari? tsk tsk apa nak jadi!

kenapa tak puasa 6? kenapa? bagi alasan sekarang. ishhh

kena pulun ganti dalam bulan 4 dan 5 ni. fokus fokus!

dah lama tak puasa. pagi2 dah lapar. dah fikir nak masak apa malam ni untuk buka.

keji!

okay mari i cerita nak masak apa malam ni. *sambil kecap air liur.

pelempang! mana boleh kecap2 telan air liur! puasa tahu puasa!

okay nak masak tomyam campur + sambal tempe and ikan bilis + kerabu mangga + telur dadar.

balik JB berkebun lalu dapat mangga banyak sangat ibu mertuaku berikan. *tipu! berkebun apanya padahal pokok di tepi rumah teres tepi jalan tepi petronas yang hasil buah2an seperti mangga dan nangka selalu dicuri oleh orang vietnam dan bangla yang lalu lalang hendak pulang dari tempat kerja dan kadang2 orang indonesia yang curi 1 lori lalu jual pasar malam. (1 nafas! fewh!)

nasib baik stok ikan bilis pangkor banyak lagi. i suka! tak sama dengan yang lainnya. tak sama. diulang tak sama. betul tak sama okay okay u get it.

balik JB suami beli tempe banyak. oh i like tempe. oh tempe KL tak sama tempe JB okay. tak sama.

dah kau jangan nak cakap orang buat tempe pijak2 pakai kaki. aku tak nak dengar semua tu. pakai tangan okay. tangan! bersih. ish ishhhh

okay bye!
pencinta tempe JB yang puasa tapi lapar. (eii teruknya!)

7 comments:

AZIZAN & HAFIZAH said...

aku pun banyak tak ganti lagi....
haha...

fabulous.farah said...

9 hari lagi-_-"
*pengsan*

ederq said...

pijah: cpt ganti! hehe
farah: apa?? 9 hari. haha good luck babe!

meezameez said...

kau nih kannnn! jangan la ingatkan haha! aku pon tak ganti lagi. tak boleh jadi, kene ganti cepat cepat!

ederq said...

haha! dari ari tu aku dgr! cpt gantiii! haha

miss b said...

hello ederq? my worry lbh lg.. dh le tak hbs ganti posa lg. ms time2 syok nk gnti posa, dpt tau preggy.. pstu keja wekwek je 2bulan+.. ni nk msuk 5bulan.. keja nk mentekedarah.. lbh hbt lg, akn bsalin bulan posa!! omigosh! omigosh! stress!

ederq said...

miss b: hahah sedap tu nak ganti. yg nk ganti sikit pun i dah jenuh. hahaha. good luck!!!