mata duitan

Monday, April 5, 2010

pensuci muka

ah rasa seperti sudah tibalah masa untuk tukar pensuci muka yang baharu. sudah berasa bahawa set pensuci sekarang tidak memberi kesan yang memberansangkan. hanya rasa bersih tapi tidak pula rasa semakin muda sepuluh tahun ke, semakin putih ke, garis2 ketuan hilang ke.

tapi soalnya pensuci jenama apakah??

sila jangan cadangkan yang mahal2 kerana perempuan ini kedekut.

sekarang adalah pakai pensuci set yang seperti gambarajah di bawah.

eii tak jumpa pula gambar the whole range

mungkin kalau mahu kulit tegang berseri bersinar2 harus ambil collagen. hehe tapi itulah. penkedekut ini tak mahu lah spend ratus2 sebulan untuk itu. hehe.

update, P/s

  • yeen, tiba2 teringat kak moh. maid awak dulu. maid pun boleh pakai collagen ok. kalau begitu meh suh mummy amik kak long jadi maid baru boleh pakai collagen.
  • hehe! dan kawan i tu kan dia kan pakai collagen kan muka dia kan cantik tauuu. berseri2. beshnya!)
seronoknya jadi kaya kan? nak apa semua tak payah kira. okay beli okay beli. haha!

sila bersyukur sekarang ya perempuan. tak baik tahu. biasa diaaaa

baik mungkin kena tingkatkan iman baru nampak seri iman di muka.

okay terus terdiam sekarang. bye

7 comments:

sophisticated bridezilla said...

babe, u dah sweet dah, haish... pakai ape je pon cantek.

sy pakai loreal je. hehe since sekolah lagi. tak pernah bertuko, setia bersame sbb so far okeh je.

harge loreal pon berbaloi haha affordable.

Ms. Omey said...

amik air semayang je la derq..hahaha

lily fadzleen. said...

klg.yeen pkai bs jgak.tapi seaweed.
juge tidak menjadi.xde effect.so yeen dah tukar ke olay.not bad.better than body shop.agak mhal.tapi hampeh.

selamat mencube.

fabulous.farah said...

ok..kesimpulan akhir tuh cara terbaik...hahahaah

ederq said...

lynda: haha! u ni i syg tau suka puji2 i. muah muah. haha. oh loreal bagus meh? mmgla kalau dah ok mmg tak payah tukar. tapi i ni dah rasa mcm tak besh. huhu

omey: itula pasal! hahaha!

yeen: tu la mula2 dulu rasa besh lama2 mcm tak da effect pun. klg suka dia punya serum n moisturizer je. pensuci, toner, scrub mcm dah takde kesan. night cream dia ok tapi.

farah: hahah! sila insaf sekarang sila! haha

Nurulhuda|Adlie said...

i br nak try vit e, okeh ieda? pasal since sekolah dulu pki tea tree range, bertahun2 smpi skrg, masih berkesan cuma mcm loyalnya aku, haha...

maid pki colagen? superb!

ederq said...

huda: ok tu mmg ok. tp i da boring kot. dia keep my skin clean n moist je kot. other than that nothing. i guess that we we are using 1 product for too long, the magic akan lost kot. somehow lah. huhu