mata duitan

Monday, November 8, 2010

amarah

sebelum cerita pasal amarah, meh nak cerita pasal pagi ni. pagi ni pergi check up baby dan ya kena cucuk kat buntot okay.

lepas scan baby je, dr suruh duduk mengiring lalu zassss. huhuhu. kesian lemak2 buntot i.

baby okay. dr kata memang 99.9% girl. siap usik i lagi, eh ada telur ke. hehe sebab i macam question kalau nanti kuar boy cane? hehe.

baby okay. dah 666gram. sibuk gerak2 masa dr scan. position okay, tengah meniarap dengan comelnya.

oh ya the mummy naik 2kg. hihihi sekarang adalah 54kg!

i dah bagi birth plan kat dr zarul. harap2 dapat berjalan lancar! nanti nak dekat2 deliver kena remind lagi.

lepas tu menyesal gila tak amek MC. dah la penat baru balik dari JB. okay fine. masuk office tiba kena paksa amek half day.

perkataan makian semua simpan dalam hati kecuali KEPALA HOTAKKK KAUUU.

aku kerja lebih masa ke pergi lab ke pergi site ke, pergi overseas keja 7am - 7pm aku tak berkira punnnn. ni datang kul 1045 kena amek half day ke??

kalau nak berkira sangat okay fine. aku nak blah pukul 3 hari ni. lantak. half day kan.

ah banyaklah menda nak mengamuk nak maki pasal tak puas hati banyak benda. tapi tak apalah. tempat cari rezeki. paling2 pun ngadu kat B or kawan2.

B pun dah mengamuk tadi bila i call him and told him this.

fine lah rules is rules. tapi kalau sendiri, rules tu boleh pejam mata sebelah.

ni sebab director aku tak ada. kalau dia tak kisah pun. orang yang bukan boss ni memang suka nak jadi bossy.

ah potonglah. pagi ni aku dah cukup bahagia dah. walaupun kena cucuk buntot. damn.

B akan OS lagi esok. maybe sampai hujung minggu. tapi harap2 sampai khamis je. huhuhu

okaylah nak buat kerja cepat2 pukul 3 aku nak blah!

B amek hunny awal ari ni please. see bahagia sampai datang kerja suami hantar. tapi kau potongggggg lahhhhhhhhhhhhhhhhhh

benci!

10 comments:

mrs.spicy said...

huhu..sabau je lah kalo boss yg tak berape bos ni bossy lebih.

.:Mrs. Engineer:. said...

mmg kne cucuk kt bontot eh kancing gigi ni?uisy...seram nye...

Mrs. Eeza Herman said...

kena cucuk muntottt??? hm, iza xkena lak aritu..kat DDMC, iza kena amik darah je 2 botol..then, next week kena wat MGTT (minum air gula)...
jgn marah2, nanti anak dara dlm pewut tu pun marah2 sama... =)

ederq said...

mrs spicy: memanggggg. geram haku

mrs engineer: hihi pesen dr tu kot. ada org kt lengan je. tp lenguh gak. hihi

Ms. Omey said...

nasib baik tgh bahagia kan..hihi..tp klu kat opis aku pun klu takat masuk lewat 2,3 jam pasal pg check up ke or anak ada appointment check up mmg takde lah nak berkira sangat. bukan slalu sgt pun and aku pun phm staf ni kdg2 ada time diorang pun smpi blik lewat keje..

ederq said...

iza: tula pasal. kena kt muntottt. hihi pesen dr zarul kot. kenapa iza kena amek darah smpi 2 botol? banyaknya! and bila dr akan suruh minum air gula?

hehe masa mara my colleague kata muka i merah gila n masa tu rasa baby tendang2 kuat2. mesti dia pun geram. hihih. relax anak kuuu

omey: kannn. tula aku ckp dorang ni tak da common sense. time dorang suka ati je! haihhh

d.O.n.A.t said...

ayoo kena kat muntot ke? dah ada simptom kebas muntot lum? hahaha

e.t.t.y said...

ntah. i pun tension. lagi lgi kt tempat kerja....

Mrs. Eeza Herman said...

ntah, xtau nape sampai 2 botol (1 botol = 5ml)..xlak tanya..tapi memang macam tu kot kena amik darah utk bt test apa ntah...
air gula tu iza kena minum sok...amik cuti, kul 8pg da kena terpacak kt DDMC, bt test darah dulu, then minum..lepas 2j, bt test darah balik..kalo dlm 2j tu muntah, kena minum balik..argghhh..last month gi jumpa Dr Zarul, Dr Zarul pun suruh minum air gula..nanti ederq kena la tu..hehehe =)

ederq said...

azza: haha semalam adalah kebas. sekarang tidak lagi. hihi

etty: apa leh wat. huhuh

iza: oh 5ml. boleh tak i ingat macam 1 bekas yg org masuk air tu! haha. mmg dia akan test darah. tp i dah test masa masuk ward ari tu. hehe.
euwwww tanak minum air gulaaaa! hahaha