mata duitan

Sunday, November 28, 2010

laju laju on baby fair

nak update laju2.

baby fair

hari jumaat after work, pergi MV dengan B and survey baby fair tu. aim nak beli apa semua. beli sikit baju baby yang murahan dan satu sweater comel untuk bayi.

hari sabtu, sampai MV pukul 10 lebih. breakfast kat McD. jumpa dyah. dia bagi cloth diaper yang order hari tu.

lepas tu, pergi baby fair ya ampun ramai orang. tapi nasib dah survey the day before. so sempat grab these things:

  1. bottle sterilizer
  2. baby carrier
  3. cloth diapers
  4. baju2
  5. mittens and booties
  6. mamy poko diapers
hanya beli barang yang betul2 murah compare to other outlets. korang borong apaaa? ada yang kata ok. ada yang kata tak besh. depends kot apa yang korang target nak beli. kan?

ramai gila orang. nasib dah survey hari jumaat. dan datang awal hari sabtu. ingatkan apa lah yang beratur bagai. sekali nak amek goodie bag je. ah tak kuasa nak beratur semata2 goodie bag!

kasihan tengok baby yang macam baru je berminggu2 kot dah kena bawa ke baby fair yang ramai orang tu. kasihan juga aku yang asyik kena langgar dengan stroller. huhu.

kepada yang tak sempat jumpa, sorry! rush nak pergi wedding kawan! huhu.

oh ya, sekarang semua orang di rumah demam, selesema, batuk. aku je belum. harap tidak kena. kalau selesema boleh lagi bertahan. batuk? tidakkk. harap sihat2 sahaja aminn.

dan oh, kena beli baby dresser. semak almari mummy!

dan oh, weekend, cepat lahhhh. hehehe

have a nice week peeps!

oh ya, bonus, gambar saya dan bayi dalam perut yang berusia 7 bulan. oh please kau hingat kau artis nak bonus2 hahahahahahahaha.

bulat kannnn? sekarang selalu makan cokelat. mana tak nya hubby OS beli cokelatttttt banyakkkk2 dia kata bukan untuk mummy tapi untuk baby. i tolong makankan je. huhuh takut nak check up minggu ni! sila jangan naik banyak2!

12 comments:

Little BlueBird said...

Ya betul..Aku kecewa..Mamy Poko saiz S jer..Murah giler..

Dania said...

wey ko checkup bile?aku sabtu ni

Dania said...

wey ko checkup bile? aku sabtu ni

NURUL said...

comel perut tau. baby boy ke ederq.

Mrs. Eeza Herman said...

jeles btl nie, iza xdpt beli mamy poko....maybe baby xnak mamy poko kot..hehehe..
rasa2nya expo kali nie xbrapa sgt psl byk benda yg iza cari xde..mama bag pun xde...just dpt beli stroller je...
comel la ederq... =)

ederq said...

Little Bluebird: haha tula size besar tak ada kan. ada newborn n S je!

saif: patut aku ahad. tapi aku nak pergi kamis ni. hehe

nurul: hehe tq. girl! nampak mcm boy keeee? hahaha

iza: haha x apa. mesti ada je sale2 nanti. mama bag? diaper bag ke? adaaaa je iza! beshla da dapat stroller! wuwuwu. '

iza n nurul mmg pandai amek hati. cakap comel instead of bulat. hahahaha

Mrs. Eeza Herman said...

hmm..ye kot..psl iza tgk kt website mydear, cantik2 lak mama bag kt situ..smlm redah gk gi sana sampai sesat2, last2 kedai tak buka..tensen..hehehe..
ader kot, tp iza nak bag yg ader byk compartment kt depan bag tu, senang nak letak apa2..tapi kt sana, xde apa yg iza berkenan...
nanti mesti ederq beli lg besh punyer...hubby xbg beli yg mahal2 punyer, so, terpaksala beli yg rm600+ jer..kalo ikut ati, nak beli yg preg-perego punye... =(

ederq said...

iza: xpe survey2 je nanti harus banyakk lagi.
huhu i beli after bersalin la stroller. hari tu dah order online. tapi alih2 supplier screw up lagi. dia naikkan harga. sedey gila!

fati said...

wehh!! comel lah perot! :D

ederq said...

fati: haha perut je la yaaa comel. hahaha

dialicious said...

i went there as welll but managed to get bra n breast pads je sbb electrical things i order kt uk je murah..huhuhuh..geram jgk nak beli2 bag seme tp xperla takot redundant..heheh..u x gemok ok..comel je!!!

ederq said...

diah: so jeles u get to buy all those things kt UK. i got a friend and cousin kat UK and US tapi dorang macam lambat lagi balikk. huhu. nak kirim pun nanti dah pos2 sama je huhuh
heheeh gemokkk laaa