mata duitan

Tuesday, November 23, 2010

approaching 7 months

oh ho how time flies. so cliche, i know.

baby is kicking like real hard lately. yang tidur pun terkejut mummy dia. tengah berangan pun terkejut. haha!

this morning masa bermalas malasan nak bangun, i was menempekkan my tum tum on his sides. then B terkejut. baby tendang ke tu?

me said, aah.
eh, kuatnya! b said.

haha baru tau ya B. hihi tu baby jeles la tuuu mummy peluk2 papa kann. or dia tau B nak pergi out station lagi. huhuhu

feeling the baby moves inside my tummy is beautiful. even more when she responds to her papa.

kadang2 rasa nak tergelak sebab tak tahulah dia tengah buat apa kat dalam pelik betul gaya geraknya. kadang2 dia garu2. kadang2 i rasa mcm tegang gila. dan palingggg tak tahan, dia tekan2 bladder. haha lepas tu pergi kencing banyak kali tapi kuar ciput je. hihihi.

tak apa. buatlah apa pun asal you sihat kat dalam!

oh pasal Prumychild tu, i tengah timbang tara dengan B which one nak amik. Godmum baby ni, mom to be Azea tengah nak bagi proposal Great Eastern jugak. so, we will see how.

and not to forget those yang helpful bagi tips! muah muahhh

last week, after ke wedding azri and sufi, B heret i pergi Fabulous Mom sebab ada sale. eh i tak tahu pun. haha! yes do not be surprise, he knows all the baby stores sales, contact numbers semua!

siap yang boleh call2 nak compare harga. i pun tak macam tu. hehe. kadang2 nak tanya pasal barang baby, i mesti suruh B je tanya kan staff kat situ coz i thought he knows better than i do. boleh takk.

yang kelakar, kat Fabulous Mom orang boleh kenal dia. oh ni encik ariff yang call eh? bla bla. tiba2 semua staff oh ini ke ini ke? malu sedikit beliau. haha. tapi i rasa ni semua bukan apa. sebab nak save duit. hehe mana yang paling boleh bagi less price kat situlah kita pergi. hehe

tapi i pun malu jugak sebab masa nak bayar, tiba2 cashier tanya, ni size bra semua ni berapa kakk? i tersipu2 jawab. kalau aku size 36E ke 36F ke aku nak lah cakap kuat2. perlu kah tanya kuat2 dengan orang ramai tuuuuu. hehehe.

tak adalah borong banyak pun kat situ. i grabbed few nursing bras, washable breasts pads, baby tights (sebab cute) .tu je kot.

and this week siapa pergi MV yang apa nama baby and parents expo ke apa nama? jom!! 26-28th November kan.

oh ya, insya allah my parents balik malam esok. ummy nak makan ikan sebab asyik makan daging and ayam dah boring katanya. siap suruh i masak tomyam esok nak makan. hehe.

oh rindunya. mesti dia orang surprise tengok i dah membesar! er salah. bukan i. baby. hehe.

nanti weekend nak suruh ummy masak2. :p

bebel:

*tiba2 rasa buntot makin tonggek dan besar. apehal????!
*mana pergi my digicam! tension!



16 comments:

d.O.n.A.t said...

aku dulu tak sempat nak pergi baby expo. tp mcm best je baby expo ni.. hehe

aku ada tag ko join contest. mau join?

mrs.spicy said...

huhu..memang akan tonggek lagi.jangan risau. tonggek itu sexeyyy~

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

skrg kan xtau nk komen ape sebab kak ederq cte psl pregnancy n such..hahaha..tggu kawin dulu baru boleh join.. :P

hopefully baby & mommy sihat2 je ye?! :)

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

skrg kan xtau nk komen ape sebab kak ederq cte psl pregnancy n such..hahaha..tggu kawin dulu baru boleh join.. :P

hopefully baby & mommy sihat2 je ye?! :)

meezameez said...

rinduuuuu peknennnnn! rindu baby tendang2 perotttt. best kannnn hihi.. serius masa mengandung mmg tonggek dan saya suka! haha.

Anonymous said...

oh hey...i pun nak pergi that expo!!!when are you going gal?saturday or sunday?mana tahu boleh bump into you :)

btw,im 8 months pregnant, tak tahulah larat lagi nak jalan atau tidak. and i used to be your silent reader je. tak pernah comment.segan.

-tasya-

ederq said...

azza: marilah pergi yg thn ini. hehe. oh yeke? ok nanti free aku tgk! haha xpenah join contest ok.

mrs spicy: haha i rasa mcm kelakar ada big hump depan belakang. side view is soooo weird. hhahah

PG: hahaha. have i bored u my dear??? actually byk menda merepek kak ederq dah tulis pastu tak publish. ahahha. nantilah. yes tq, we both are doing fab!

ederq said...

meeza: hihi besh sangat2. boleh tak kdg2 aku macam nak pregnant selama2nya. haha tapi ni bila rasa besh je la. bila mabuk2 tuuu eii tanakkkk

tasya: oh thanks tasya. hehe jgnla segan2. hihi. i'll be going on sat morning, kot. nak pergi awal to avoid traffic jam and crowd! jom la jomla and please tegur if jumpa ok! :)

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

ehhh..mana ada boring..best lah..byk gak info yg akak share..cuma PG xtau nk comment apa sbb belum mengalami nya!hahaha..tggu lah..ank first PG nnt mesti akak dah ank ke-3 maybe? hehe.. ^___^

upload la gambar peyut besar tu..nk tgk.. ;)

ederq said...

gulp. anak ke 3? tu mcm lg berapa tahun tuuu. hahaha. tak da nya. pg kan ke da nak kawenn. ehhe

gmbr perot? huhu tula camera xtau pegi mana. ada amek kt fon tapi malas nak upload. hehe nantila!

Mrs. Eeza Herman said...

iza pun terkena gk ngan nyonya tu siap tanya "semua nie saiz **D ke?? ader 5 pcs haa..??" dah la lelaki kt belakang..time tu dah xcover malu da..lantakla..hehehe..
this week dpt gi expo ngn hubby...kalo terjumpa, perasan iza, tegur la psl kdg2 iza nie jln menonong je, xtgk org keliling sgt...
=)

ederq said...

hehe iza pun pegi ehh. la apesal x jumpa. haha. i pegi sabtu pagi! kalau jumpa kita laga perutttt hahaha

amiza said...

time flies!!once you safely delivered, you'll move to a new transition..enjoy every moment in pregnancy..psl bontot tonggek tu, don't worry so much la..there's a beauty in it!!

ederq said...

miza: u r experiencing it again nowww! awwww.
hahha! i'm not worry cuma all my lacey panties rasa menketat. hahah

Mrs. Eeza Herman said...

iza pun sabtu pagi gk..kul 9.30 da sampai kat area situ, siap singgah makan kt kedai mamak sebab takut ramai lak cam pureen tu, last2 xramai la sgt..tu la kan, kalo x, leh la laga perut, bg baby kita say hi each other..hehehe..

ederq said...

hehehe okeh! soh baby kick2 hihi. jumpa di sana izaaa!!!!