mata duitan

Monday, November 1, 2010

bye bye dream stroller!

i was excited seeing my dream stroller on ebay, with the price that me and hubby can afford of. i contacted the seller and wanted to see her and the item and will do COD 100% instead of paying 50% deposit first.

who knows this might be a scam or something.

so she agreed to meet up and i was jumping up and down! so this is not a scam. it is real!

but thennn, she said, she managed to contact the supplier and said that the price is actually 1k more than advertised!

dang!

she even said, she can accept 2x installment.

talked to B and he said no. too much for a stroller. even if we can pay twice. but still. we better spend the money to some other stuffs which are important too.

so now we are back to the more affordable stroller lah. this is nice too. just that the dream stroller is nicer. mummy needs to look stylo pushing the baby too. but never mind.

jangan mengada2 boleh takk

kan best kalau kaya gila!

shadap nanti B marah cakap tak bersyukur.

update: you may wonder what is MY dream stroller, here it is. Stokke Xplory.

sapu air liur sekaranggg

tapi dah berhenti berangan coz we have now bought the 2nd choice. since the price is 1k more than we expected from the site. sigh! kakak tu even pujuk us to wait if she can lower the price if the supplier agrees. but still it will be RM300-500 more than what she advertised earlier.

tak apalah. bawa baby dalam stroller ni dalam mimpi je lah okay baby! moreover, this stroller is bulky that it wont fit to mummy's car. papa's car maybe okay tapi nanti barang lain tak muat dah. muat MPV tok abah you je nanti. so tak practical okay.

our baby's stroller will arrive this 20th November. so mintak2 semua ok! dah bersyukur dah dapat yang itu. just that it's not Stokke. tapi tak apa. dia tak gedabakkk. dia practical.

see! i'm coping well. i'm okay. tak apaaaa. tak dapat pun tak apaaaaaa. banyak lagi nak pakai duitttttt. jangan menangis ieda.

27 comments:

b said...

its okay dear..xde rezeki la 2..

MU4Ever said...

stroller is not rilly important...my dear or sweet cherry or anakku or ape lg ade ehh...just nice wat...somemore sporty & durable...don't need to spend 1k over just to buy dream stroller...the money u can open your baby saving acc...sorry for thus unwanted advise...

Little Tots Journey said...

What brand you wanted to buy...?mine i bought during sale..so almost 50% lar...ok lar...for me...lucky Harris suka duk dalam tu..kalau taknak..kira rugi gak ler...takpe..survey..manatau ada yang murah!!!

ederq said...

B: huhuhuhu

MU4ever: itulah kena beli yang cheaper. huhu

Little Tots journey: tula tgh survey2 lagi. tapi kalau less pon berapa ratos je. 50%??? manaaaaa u beli 50% off?

Lea Shmea said...

ieda, i think mothercare punya not bad. price wise and specs. try beli masa sale diorang if u can wait. :)

ederq said...

lea: yeke. nt i survey lagi. year end ada kot sale? hihi

Little Tots Journey said...

i beli masa mothercare sale...40% off + 10 % for member...murah..last june ada sale...

orkidesa said...

what brand of stroller. mahal gak kalau more 1k. saya xbeli lagi barang baby.. huhuhu.. kene start beli nie.

ederq said...

little tots journey: yeke. nanti i nak survey2 la brg lain kat situ. actually yg rajen survey ni my hubby. hihi.

orkidesa: dah boleh beli dah! jomm shopping. ehehehehe.

NURUL said...

nurul belikan raina quinny zapp n maxi cosi je erderq. itu je yg mampu. itu pun harga dah RM1K++ above. dulu ada gak berangan nak pakai stokke tp tak dpt lah. berangan jer lah. hehe

ederq said...

nurul: kannn besh kan kalau dapat! tak apa quinny pon ok je kan. i tgk review stokke vs quinny, stokke tu stylo lebih n tinggi je. feature lain nothing to shout about pun.
tgk sedapkan hati. hehe.

b said...

Quinny is always the best 2nd choice kn syg..=) good for baby, mummy die n pockep papa die..lalalala..

ederq said...

hehehe suka ya B. thanks darling. :)

Anonymous said...

u nak buat apa beli stokke tu if u bukan org kaya. beli yg memadai saja cukup, even tak perlu pun maxi cosi ke quinny ke whatever brand yg over rm1k. jgn sbb u nak org tgk u hebat pakai yg branded u sanggup beli mahal2.beli ikut kemampuan.

just my 2 cents.

ederq said...

hehe garangnya cik anonymous ni. hihi. ya cik saya kan kata dream stroller je pun. berangan je pun. beli yang mampu je pun cikk.

b said...

mmg x mampu pun nk pakai..saje je..ckp je...x bli pun...ok? relax la...10 tahun lg kaye la..tp kne slow2...

ederq said...

haha 10 thn lagi kaya B? amboiii

b said...

hahaha...

b said...

mane la tau kn atuk die nk blanje ke nt...am i rite dear...doa2 la atuk die baik hati blanje cucu 1st die..hehehe...

ederq said...

:p

syiekin azam said...

amboi garangnye cik tue..ahahhaha..alaa berangan2 tue kan biase..bukannye wat ape pon..kalo dpt, alhamdulillah, kalo tak dpt, takpe laa..berangan jek la..best tau berangan..:D

tp dun worry ederq..1st cucu biasenye rmi je yg nak sponsor2 barang2...biase la kan baby bawak rezeki..ade rezeki die, dpt la stroller best mcm aish..mane tau ade org nak sponsor car seat ke..ke ko nye stroller ade car seat skali? ok2..sponsor baby cot? tak pun Sterilizer ke..best2..t penoh je dgn brg2 baby..

cpt2 dah survey breastpump blom? nie pon best gak nak pilih yang mane satu..aduii...

ederq said...

syikin: haha kan betul tu. berangan tak payah pakai duit. hihi.

hehe aku tak adalah nak minta2. kalau orang nak bagi, kita amik je. hehe rezeki baby insya allah murah.

on BP, tengah survey! ada suruh cousin n kawan tengok kat UK n US. tengok la macam mana. huhu.

any tips and suggestion mama aish?

aish stroller apaaaaa nak tau. hehe

syiekin azam said...

ehehhehe..ikut angan2 papa aish, die nak maclaren..mama aish mane2 pon ok..ahahha (padahal dlm hati mcm2 specs nak utk stroller)..kene ade rear facing laa..nak yg empok2 laa..nak kaler2 laa..

then atok n nenek aish bg combi miracle turn..ok sbb org memberi, kita menerima la kan? :D bukan la sumer brg baby kita nak mintak2..tp sbb byk mende kita nak beli utk baby(bj baby pon bukan murah2) uhuhuhh..so tak salah if kita ade wishlists..kalo ade yg bleh org bg, syukur alhamdulillah..:D

mmm on BP, i highly recommend u medela freestyle..mayb u can get review from wani on this BP..currently aku gune spectra3, which is ok, harga pon ok, production pon ok alhamdulillah..

sbb2 aku recommend ko BP medela tue sbbnye aku yg gune spectra3 tue pon nak bertukar ke freestyle..bile tue tak tau lg..tgh survey2..ahahahahha...gedik tak statement..ahahahha..

but depend on ur budget..kalo bleh beli freestyle trus oklaa..kalo tak, BP lain pon ok..aku skang ade spectra3 and medela harmony(manual as backup)

slamat memilih2 n menyurvey2..nyum3..:D

ederq said...

lucky aishhh! hihi. dahla comell geram. haha tiba2.

yeke. tula aku tgh survey lagi. tgkla macam mana. tengah compare2 price. beza rm50 pon aku kira! hahahaah

amiza said...

ederq, i don't really care on stroller, sbb susah nak mencelah2 kalau shopping kat tempat2 sempit, so i'm more on babywearing, baby closer to you,she love your smell and make your bb calmer too and it is sort of exercise. babywearing is one of natural parenting besides cloth diapers.well, diff people have diff view. up to you to choose my dear.

♥ sha ♥ said...

takpe la ederq, i pun x dpt nak beli stroller impian pon sbb bila pikir2 balik, nanti nak buat aqiqah, nak beli breastpump, baby cot, beddings, etc etc dia sume tu pun dah mkn beribu kan

ederq said...

miza: yes i like ur idea. i'll be looking into that too! thanks for the tip!

sha: haha tula menda tu idaman yg ngada2 je. mmg tau xdpt beli. cuma excited tgkkt ebay murah. skali mahal jugak. ihihi. tula byk lg nk pki duet nt kan. :)