mata duitan

Wednesday, October 28, 2009

APA PENDAPAT ANDA


kalau aku recycle selendang ini untuk majlis nikah okay tak? adakah nanti akan nampak sama? FYI, baju nikah aku adalah lilac. dan majlis nikah adalah pagi. lepas tu tengah hari sanding. makanya aku hanya pakai dalam masa lebih kurang 4 jam max.

aku adalah gatal gelenyar nak beli yang baru tapi iman kata jangan bazir. ececeh imannnn.

saja je la nak post gambar tunang dulu dan dan je gambar en tunang blur. hihihihihih

UPDATE: THE SELENDANG DOESNT MATCH MY NIKAH OUTFIT. MAKANYAAAAA WAJIB BELI BARU. BAHAHAHAHAHHA!

12 comments:

a.m.a.l.l.e.a said...

aku rasa ko pakai lah balik selendang nih..sbb kejap je nak pakai pon..n aku sure ramai yg blom tgk secare live selendang ni time ko tunang..jadinye ia agak matching dgn lilac..sila recycle..sila jgn membazir..sila sila..bismillah..hahaha

amiza said...

congrats for your upcoming wedding..hi ida..i'm not sure whether you still remember me or not..same goes to me..my brain was working too hard to bring me back to STF years just to recognize you and finally baru ingat..if i'm not mistaken, dulu ko duduk kat blok E, Puteri Sa'adong kan??

derqdnl said...

lea: time kaseh. ya betol2!

helo amiza!

ya aku lah itu. hihih
aku tgk muka kau adalah ingat tapi blur pasal memori bersama. hahah! anyway, glad to see u back. da ada baby! wuwuwuwu!!!

~dYaHaHa~ said...

beb, chop!!! lilac color masuk ke dgn kaler selendang ko nih? aku sdg kompius tatkala memikirkan gimanakah ke'lilac'an baju mu itu..tapi, klu btol2 matching, just recycle la...besides, u're going to wear baju nikah baru kan..not the same baju tunang tuh..so, i guess rmai wont notice dat u're using the same selendang for ur solemnization...

Anonymous said...

Sista Dearie..

Awat lah cakap kat blog yang nak guna selendang nie masa nikah..kalau tak cakap mesti urang tak perasan, haa..kan sekarang urang dah tahu, akak yang tak pi majlis nikah pun tahu..wakakaka..
Tapi takperlah dik..jangan membazir..selendang jer kan.Tapi, kalau nak buat baru jugak, mintaklah En tunang tu belanja..hahahaha

~Kak Aisa@Mummy Izzah~

derqdnl said...

dyah: tu la aku pn xsure match ke tak boleh tak. aku xtry match pon. haha.

kak aisa: haha aah kan agak kelakar jugak la. xkesah lah. haha! en tunang da takde istilah belanja2 menda2 camni dah skang. haha

ishh rasa nak beli baru pastu aku sewakan or jual kt sapa2. ok takk? hihi

d.O.n.A.t said...

haha.. kalo leh recycle.. recycle je balik selendang tu.. maybe match kot and akan jadi satu kelainan. hehe
pssstt.. masa aku kawin aku pakai recylce baju nikah kak ipar aku je.. huhu

d.O.n.A.t said...

haha.. kalo leh recycle.. recycle je balik selendang tu.. maybe match kot and akan jadi satu kelainan. hehe
pssstt.. masa aku kawin aku pakai recylce baju nikah kak ipar aku je.. huhu

aAaA said...

mmmm..suggest recycle je(ayat selamatkn diri dr kne blanje)...hahah..

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

hmmm..pk masak2..jgn menyesal time beli kain dulu..huhuhu..
klu beli baru pun ape slh nye?skali seumur hidup je kan..huhuhu.. :)

derqdnl said...

Azza: hihi yeke. tula kan pki jap je pon kan.

B: if i want to buy. i can buy on my own lah.

pg: is ishhh iman tergugattt

ederq said...

UPDATE: THE SELENDANG DOESNT MATCH MY NIKAH OUTFIT. MAKANYAAAAA WAJIB BELI BARU. BAHAHAHAHAHHA!