mata duitan

Saturday, October 17, 2009

menjadi lemah lembut

orang2 yang terdekat dengan saya seperti ibu bapa, kelauarga dan encik tunang dan kawan2 rapat memang tahu saya bukan perempuan lemah lembut sangat pun. cakap kasar duduk terkangkang2, kentut2, gelak macam pontianak, suka garang2, pendek kata memang tak sopan lah. ish kalau ibu mertua tahu sikap sebenar....

akhir2 ni encik tunang kata saya semakin kasar dalam perbicaraan sehari2. yelah kalau sapa yang kenal encik tunang saya, dia memang soft spoken sikit. suara saya memang lagi halilintar dari dia. masa mula2 kapel lagila saya hanya pura2 dengar je apa dia cakap ni bisik2 tak dengar lah. tapi lama2 dia cakap macam biasa dan ketawa macam kuda dah tak reti nak kontrol dah dan bila dia marah dia sembur saya dengan api woh mesti kau orang tak dapat bayangkan macam mana okay dan dan okay2 cukup cukup walau bagaimanapun, saya masih dikira dan dilihat sebagai perempuan kasar di mana dia lebih sopan dan lemah lembut dari saya. faham tak sekarang situasi dia? faham tak ni?

ibu saya pun cakap cubalah lembut2 sikit nak jadi bini orang dah ni tak ada lemah gemalai langsung awak ni.

dan terus saya terfikir. kasar sangat ke saya ni? garang sangat ke? ganas sangat ke? ish.

terima je seadanya boleh tak?

nampak je kasar tapi hati mulia okay. apa tuuuuuuuu????? sengal

nota: encik tunang selalu cakap saya ketawa entah apa2 dan suka ajuk tapi dia tak sedar dia ketawa lagi lah entah apa2. eiiiii.. lalalalalaaa

8 comments:

~dYaHaHa~ said...

haha..encik suami aku pon kata aku hipokrit msa mula2 kapel dgn die dulu sbb time tuh aku bcakap stok bbisik2 manja la knun nye....haha..n disebabkan klembutan itulah maka die menyukai aku...*droll*..dan sekarang aku sgt kasar stok mcm buruh kasar..apekah??? camane nak lembot balik nih???

derqdnl said...

dyah kau ni biar benar. beruntungnya cain pernah nmpk stok lembut kau tu. aku tak penah pon nmpk selama aku kwn ngan kau ni. hahahah! tak dpt bygkan okay. hahaha

AaAa said...

same je dua2 org ni..(ida n dyah)

derqdnl said...

x ah. dyah lagi ganas. lalala

~dYaHaHa~ said...

syot jek..!! keh3..dats y he called me HIPOC..!!! huhu...dgn die sorg jek aku sanggup berlakon LEMAH LEMBUT = LEMBIK..ngeh2...btw, siapakah AaAa? adakah kekasaran aku melampau hingga ramai yg notice? mgkin after being a mom, aku lembut balik kot..haha...U WISH!!!!

derqdnl said...

haha kau xdela kasar gila mcm tomboy. tp kau jns yg loud. mana lembutnya tah aku xpenah pulak nmpk. haha

AaAa tu adalah ariff ariza abd aziz. hih

intoxicated-catastrophe™ said...

ala .. ieda lg lembut dari kmas kottt.. hahahahah cumanya aku takde laa kentot2 sbarang.. masih kemalu-maluan.. wakakakak

derqdnl said...

ieda bukan lembut. lembik. haha. kak mas rock! hihi