mata duitan

Tuesday, October 13, 2009

wedding cake dan cekik darah

saya adalah terkejut amat apabila ada cake vendor yang quote saya harga wedding cake 3 tier adalah hampir 1k. hampir pingsan!

dahla simple deco je pon. ish cekikkkkk betul eh.

nampaknya saya kena betul2 pergi belajar buat kek dan lepas tu jual mahal2 macam dia orang ni. mesti kaya raya.

okay okay mesti ada orang kata kena kira material, upah kreatif segala. okay fine. maybe it's just me. 1k for wedding cake? way too much. especially for a simple wedding like mine.

lainlah kalau kau buat kat hotel bagai dan banyak duet lebih kan. if you have the money, why not? :)

kalau cake topper burung macam ni mesti orang quote aku 2k agaknya. haha

7 comments:

mie@nis said...

sekali seumur hidup,apa salahnye berbelanja lebih...heheheh....nak deco tahap gaban join la celcom blue deco deco deco :-)

intoxicated-catastrophe™ said...

beli yg 300 sudah.. ko try la tgk kat fotopages and blogs.. ramai jer buat promotion pe.. huhu.. tp kalau ko amik gak yg 1K tu, kmas nak rasa tau! kot la makan kek tu perasaannya mcm buleh terbang. hehehe

derqdnl said...

helmi: hamboiii byk nya duet aku. haha

kak mas: tu la pasal. ieda bajet 400 max. takdenya nk 1k. haha

miss b said...

babe, try website bloomingcake.. kek nye cntik2 and affordable..

derqdnl said...

tq miss b. will definitely check it out! :)

dialicious said...

my wedding cake 3 tier rm300 je..color is a bit off too blue but the taste ok.tp jenuh nak menghabis..hehehe

derqdnl said...

diah: serious 300 je? tp comel gila lah ur cake! i'll check out who's the vendor! hihi