mata duitan

Thursday, October 8, 2009

persediaan bakal perantin

selain dari bersiap sedia untuk majlis, persiapan untuk menjadi isteri juga penting. selain dari ilmu, fizikal juga penting.

tapi saya hanya pergi spa manicure pedicure segala sahaja kot. bila ada kawan saya tanya ada petua tak sebelum kahwin ni. dan dia makan madu untuk tenaga. saya pun jadi gelabah. adakah perlu?

lagi nak makan apa? mind sharing sapa2 yang tahu? hih!

arigato!

10 comments:

fati said...

hahahahah!! sy nak refresh entry ini sentiasa.. info neh, info!! tapi sy tak dapat membagi petua.. tunggu kamu yg membagi petua kepada sy kelak.. cehh! =P!!

GET READY EDERQ!

intoxicated-catastrophe™ said...

hahaha tak perlu lah begitu gelabah wehh, ko ni. isk isk. makan je supplement utk sentiasa cergas mental dan fizikal. insyaAllah no problem lah

Anonymous said...

Sis,

Tenaga tue perlu tapi tak semestinya madu(tapi maybe lebih baik)..makan benda2 lain pun tak per(pati ayam ker, susu ker apa2makanan tenaga yang ederq sukelah). Macam kat semenanjung, sanding tak lama kan?akak kat Sabah sanding dari pagi ke malam tau!lagilah letih..
Apapun pun,Harap2 semuanya berjalan lancar..AMIN..

~Mummy Izzah@Kak Aisa~

derqdnl said...

fati: ewah2 da dkt la eh... hihi

kak mas: kann budak ni suka gelabah tau. biasa niii.anak sapa niii. haha! aah ieda mmg amek supplement, ok kot eh. hihi

kak aisa: tp edeq 1 day event, nikah pagi sanding after tu. so musti penat. hihi. tapi ni bukan ckp tenaga utk time event tu je la. time lepas tu cough cough.

aAaA said...

time lepas tu means????
xoxo

Anonymous said...

Byk2 buat solat hajat semoga dielakkan pelbagai dugaan x elok..sbb kadang2 bakal pengantin ni, ada yg terkena buatan org ler(sbb dengki dll)...dlm beberapa minit atau saat,macam2 boleh terjadi..ingat Tuhan..makan supplement supaya sihat sntiasa..jgn plak terkena selsema di hari kahwin..ilang mekap kat idung kan..

Anonymous said...

Sis,
(Klasifikasi 18SX nie)
Alalala...tak sabar bebenor...malam kang mesti dah letih..rehat lah dulu..hari lain banyak lagi...hahaha..
tapi kan dik..letih2 pun kalau bertenaga..(opss 18sX)....hahaha

~Mummy Izzah@Kak Aisa~

derqdnl said...

B: tolong diam yaaaa. :p

anon: good advice! tq much!

kak aisa: cough coughhh

miss b said...

babe, i went thru d same thing juge.. pagi nikah, tghari sanding. dh le pagi tu bgn rasa mcm tak tido je.. tangan ngn kaki boh henna d nite before.. dh le tido atas tilam je kt lantai cz kalo dok atas my wedding bed, nnt kotor kena inai.. mmg tak besh.. dgn nerves lg..

but whtever it is, u'll get so excited u wont feel so tired.. until malam la.. time i tu smpat tgk bola dulu baru masuk tido ble? wakakakaka! ala, whn its time, u'll just so understand. chill ederq.. enjoy!

derqdnl said...

miss b: haha really? okay pengajaran, i'll put on my henna 2 nites before. hihi.
i hope u r rite. i hope i wont feel tired. dah la i kalau penat nanti muka berubah jadi panda. haha