mata duitan

Tuesday, October 20, 2009

biru mata hitamku

i am rabun (a bit) but i have stopped wearing my glasses many moons ago. tak sukalah when i have the besi on my penyek nose. pulak tu i'm the clumsy type. my ex housemate used to sit on my glasess sebab i letak on the floor. padan muka.

pastu beli yg frameless langsung patah sebab i yang terpenyekkan dia. after that, i never bought any glasses. sebab bukanlah rabun yang kronik so i biar je la malas nak pakai. baik aku beli baju banyak2 dari beli glasses pastu patah. nak pakai lense pun kedekut.

tiba2 kan apai penjual lense promote untuk pakai time kawen nanti. ish i still doubt lah. because tak pernah pakai and being the person who likes to rub nose and eyes at most possible time, so macam malasnya nak pakai.

tapi tengok macam cun aje lah. so, i bought and nanti apai ajar pandai lah i kot kan. hahaha.

so siapa2 interested can contact apai directly. have a look here!

note: i didnt buy blue color lah! haha

8 comments:

~dYaHaHa~ said...

weyh!!! kena pakai weyh contact lense nih..baru la mata nmpk galak di hari bahagia mu nnti..apekah?? haha...aku dolu, siap menangis mata aku masa mula2 pakai CL neh..yg tak tahan, siap suruh cina kat kedai england optical tuh pakaikan petang before aku nikah tuh..huhu..what an experience i had!!!

derqdnl said...

haha! jap aku rs aku ingt jugak pasal merah2 mata kau tu. tu la aku nak bli skrg n prektis. prektis kan mek perfek. haha tp kalau aku slow tak reti gak, aku xpki ah. hihih

AaAa said...

mmmmmm....

derqdnl said...

relax la b. bising tauuu. hihihi

~dYaHaHa~ said...

haah la b ni..bising tauuu..haha!!! arep, ko nak idek jadik cun x nnti? so, dun bother!!! haha..aku tau idek sedia cun, tapi pasti b+ cun slepas mebirukan mata hitamnya...haha...idek, mmg merah mata weyh klu x biasa..so that, kena pakai like few hours before nak nikah/sanding...letsay pagi2 tuh, dah pakai dah..ok? so, klu merah pon, sempat hilang before majlis...tips berguna nih..haha...!ko pakai yg daily usage atau 1 bulan punya? klu 1 bulan punya, boley r prektis2..mcm aku, pakai yg daily dispo, so susah sket...

derqdnl said...

haha syg kau dyah. hihih
act aku bkn reti menda2 ni. tp apai kata leh pki setahun! betol ke? nt aku cek dgn apai. tp yg penting bkn daily kot. tu la aku bli nk prektis la ni. hihih

~dYaHaHa~ said...

msa aku kawen, aku beli yg daily dispo punyer sbb aku tau aku jenis liat nak pakai utk sebulan...dlm 1 kotak, ada 5psg, so mmg utk 5 hari...anf fyi, aku ada simpan lagi 3 pasang kat rumah..tunggu kawen lagi 1x kot baru pakai lagi...haha!!!

derqdnl said...

hahha kau ni biar benar. smpi da nk terberanak pon x abes2 lagi. xpe2. 1 kau pki masa kak yan kawen. lg 1 masa aku kawen ok? haha