mata duitan

Tuesday, October 5, 2010

amat rindu sangat sangat

amat rindu sangat sangat

  1. rindu kepada si dia yang kelaparan di waktu tidur ku. yang gigit kaki untuk kejutkan aku bangun bagi makan tengah malam. atau waktu subuh sudah tunggu depan pintu bilik untuk diberi makan.
  2. rindu kepada si dia yang akan menunggu kepulangan aku dari tempat kerja dengan muka penuh kasihan, kelaparan, manja dan comel.
  3. rindu kepada si dia yang selalu teman mentonton tv.
  4. rindu kepada si dia yang selalu teman menmasak di dapur.
  5. rindu kepada si dia yang suka berlari seperti kena kejar hantu dari hujung dapur ke pintu depan, back and forth.
  6. rindu kepada si dia apabila aku menangis dan tiada siapa2 untuk mengadu.
  7. rindu kepada si dia yang suka cari gaduh dengan orang lain tapi suka cari back up dari kita orang. dan hanya berani bila ada orang back up.
  8. rindu kepada si dia yang suka bawa pulang lipas, cicak, cicak kobeng, burung. dan minta pujian tapi hanya dapat jeritan.
  9. rindu kepada si dia apabila dalam kereta bersama2.
  10. rindu kepada si dia, saat2 mententeramkan dia apabila berhadapan dengan dr untuk dicucuk.
  11. rindu nak peluk makhluk berbulu lembut, perut buncit, hidung pink kebasahan.
oh cukuplah 11. banyak sangat perkara yang dirindui kepada si dia.

my JEBON sayang,

i smiled to your grave each time i do dishes. rumput pun dah lebat kat situ.
since jebon tak ada memang rasa sangat lain rumah tu. kak long tak ada kucing baru lagi. kalau ada pun mesti tak sama macam bon bon.

tiap kali kak long and aiman nampak kucing oreo macam ebon, mesti aiman kata, hantu Jebon! hehe macam dalam cerita P Ramlee tuuu. and dari situlah jugak kak long dapat idea nak namakan jebon. hehe.

tapi kucing2 tu semua tak comel macam ebon. you are so perfect in every way. no wonder god loves you more. . .

lepas ni ummy n abah pergi haji. abang arep macam biasa lah. out station setiap minggu tinggal kak long. dulu kak long ada jebon nak teman kak long. walaupun kadang2 jebon naughty suka pergi cari awek, tapi kalau kak long nak jebon ada kat rumah, mesti jebon teman.

ingat tak masa tu kita ingat ada hantu kat bilik atas? kita dua2 takut. hihihi. rupanya angin je! sabar jelah. jebon memang pentakut!

tapi sekarang? baby dalam perut kak long belum keluar. tapi kak long dah boleh cakap2 dengan dia. kalau dia layan, nanti dia kick kak long. hehe.

nanti kak long akan ajar dia sayang binantang jugak. sayang kucing terutamanya.

ya allah rindu sangat2. rindu sangat2 kat adibon sayang.

masa tengok jebon terbaring tak bernyawa, kak long harap sangat masa tu jebon pura2 lapar sampai terbaring macam ni, yang jebon selalu buat ni. . .

8 comments:

syiekin azam said...

uhuhuhuh..rindu emi jugek..die pon slalu belakon pure2 pengsan padahal tgh tdo..jerit kat tinge die pon, die wat bodo..ingatkan pengsan kelaparan, padahal dah penoh mangkuk dgn fud die, rupe2nye tdo mati..ahahhahaa..

p.s: best kan baby dah kick2 perut? :D

ederq said...

nak pintu doraemon tak.. nak pintu suka hati. huhuh

baby kicks memang best! sekarang aku ada hobi baru, gelap2 aku suluh perut. just to annoy the baby. nanti dia kick! heheh

syiekin azam said...

eishh..br baby nk berehat sebentar bersama kitkat, kene suluh2 plak..silau arr...dah la takde spek itam...ahahahhaha...

ederq said...

haha ni kawan aku yg ajar. before tu aku masak2 pastu perut panas dia gerak2. haha kesian dia.

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

wuwuuu..setiap kali baca pasal ebon mesti nak mengalir air mata neh..adess..tiap2 malam tatap je wajah chimey & mintak doa moga Allah panjang kan umur dia.. :(
haishhh..setiap yg hidup akan pergi..tp tulahh.. akak sabar k?

ederq said...

PG: semoga chimey panjang umur.

tula kena lah terima yg hidup pasti akan mati. cuma yelah kadang2 teringat sangat2.

bonn

ettymelladikboy said...

i hate this entry because noticed ada tears di hujung mata....

aaaaaaa.....

* jom rindu sama sama.

ederq said...

:'(